REAL-J

Magyar Kémiai Folyóirat, 1909

Magyar Kémiai Folyóirat, 15 - 1909.

[img]
Preview
Text
MTA_MagyarChemiaiFolyoirat_1909_015_Arcanum.pdf

Download (89MB) | Preview

Abstract

1909 / 1. szám Seidl Ottó: Az azophenin elektrochemiai előállítása Mauthner Nándor: A trimethyl-gallusaldehyd szintézise Szilárd Béla: A fotochemia fejlődése az utóbbi két év folyamán 1909 / 2. szám Halmi Gyula: Gyümölcskészítmények vizsgálata Dr. Vuk Mihály: Cukormeghatározás porokban Sz. Szathmáry László: Az aminosavak polypeptidek és proteinek 1909 / 3. szám Halmi Gyula: Gyümölcskészítmények vizsgálata. I. folytatás Tóth Ede: A cement összes lugosságának meghatározása Sz. Szathmáry László: Az aminosavak polypeptidek és proteinek (I. folytatás) 1909 / 4. szám Halmi Gyula: Gyümölcskészítmények vizsgálata (II. folytatás) Tóth Ede: A cement összes lugosságának meghatározása (I. folytatás) Sz. Szathmáry László: Az aminosavak polypeptidek és proteinek (II. folytatás és vége) Fischer Emil - Zemplén Géza: A cellóbióz és oszonjának viselkedése néhány enzimmel szemben 1909 / 5. szám Halmi Gyula: Gyümölcskészítmények vizsgálata (III. folytatás) László Ede: A víz hatása a magnesiumcarbonátra Tóth Ede: A cement összes lugosságának meghatározása (II. folytatás és vége) 1909 / 6. szám Halmi Gyula: Gyümölcskészítmények vizsgálata (IV. folytatás és vége) Szilárd Béla: Néhány test hatása a jódkálium oldatára (Curie-laboratórium Páris) Wolf Emil: Isocyanátok és carbonylsulfid Mauthner Nándor: A Claisen-féle savcyanszintézis ismeretéhez 1909 / 7. szám Dubovitz Hugó: Az olajsavnak átalakítása gyertyanyaggá. Zsiradékok és zsírsavak desztillálása Vuk Mihály: Methylalkohol kimutatása aethylalkoholos folyadékokban Szilárd Béla: Néhány test hatása a jódkálium oldatára (Curie-laboratórium Páris) (Folytatás és vége) Mauthner Nándor: A Claisen-féle savcyanszintézis ismeretéhez (Folytatás és vége) 1909 / 8. szám Dubovitz Hugó: A folyós és szilárd zsírsavak elválasztása a gyárüzemben Kazay Endre: A két atomrefrakciója különböző vegyületeiben Baintner Ferenc - Irk Károly: Adatok a bivaltejek összetételéhez Neumann Bertalan: Módosított Ettling-féle pipetta 1909 / 9. szám Zeisel Simon - Bittó Béla: Az acetaldehyd magasabb rendű kondenzálási termékeiről Kazay Endre: A levegő nedvességének hatása kénsavba mártott hőmérőre Hörcher M. J.: Tanulmány a szilárd oldatok köréből Dr. Bernard Ernő: A búziási Fe2O3 radioaktivitásáról 1909 / 10. szám Zeisel Simon - Bittó Béla: Az acetaldehyd magasabb rendű kondenzálási termékeiről (Folytatás és vége) Fischer Emil - Zemplén Géza: Az inaktív a., d. diaminovaleriánsav és a prolin új szintézise Várnai Sándor: Irinyi és az első magyar gyufagyár alapítása Dr. Vondrasek József: A thalleiochin-reakció mennyiségi vonatkozásai 1909 / 11. szám Zaitschek Arthur: A tej chemiai összetételének ingadozásáról Dubovitz Hugó: Új módszer a szappanbanlevő zsírsav gyors és pontos meghatározására Dr. Vondrasek József: A thalleiochin-reakció mennyiségi vonatkozásai (Folytatás és vége) 1909 / 12. szám Zaitschek Arthur: A tej chemiai összetételének ingadozásáról (Folytatás és vége) Hérisséy Henrik - Doby Géza: A dimethyldehydrodiisoeugenol és dimethyldehydrodivanillin oxidálása Bugarszky István - Horváth Béla: A jodidok és a szín-jód mennyiségi meghatározásának új módja

Item Type: Journal
Publisher: Királyi Magyar Természettudományi Társulat Chemiai-Ásványtani Szakosztály
Additional Information: Magyar Chemiai Folyóirat : havi szaklap a chemiai ismeretek fejlesztésére, 15. kötet (1909)
Subjects: Q Science / természettudomány > QD Chemistry / kémia
Depositing User: Kötegelt Import
Date Deposited: 20 Nov 2016 06:39
Last Modified: 06 Dec 2016 10:21
URI: https://real-j.mtak.hu/id/eprint/8587

Actions (login required)

Edit Item Edit Item